Gammal choklad



För många år sedan när jag jobbade som receptionist på RP rörprodukter
här i Sundsvall.. skulle vi flytta över företaget till en helt ny lokal & under
städningen hittade vi massor.. & jag menar massor med chokladaskar som
förmodligen skulle delas ut till kunder på någon jul för typ hundra år sedan..
liggandes i ett förråd.






Vissa tyckte att vi skulle kasta allt, men många tyckte att det var slöseri... dom
var ju helt oöppnade... men frågan var... hur gamla var dom???


Några tog hem flera askar... & naturligtvis var jag en av dom... Anton Berg är
ju dessutom bland det lyxigaste & godaste chokladen som finns.... men när vi
öppnade askarna, så var dom vita... & ännu en gång undrade man.. går dom
här att äta??


Idag... typ 20 år senare får vi svaret....

Många känner säkert igen problemet med choklad som får en gråvit yta.
Veckans i-landsproblem kan tyckas, men faktum är att var tionde pralin i
 Europa slängs på grund av så kallad fettblomning. Många tror att det är
mögel men det är inget farligt.




Blomningen uppstår när fett från fyllningen vandrar genom skalet och
stelnar på ytan. Om pralinen är fylld med exempelvis nougat som
 innehåller nötoljor går processen fortare.



Missfärgade praliner står knappast högst upp på konsumenternas önskelista,
 speciellt inte om de ska ges bort i present.


 Man köper ofta en ask som man ska ge bort. Om man då öppnar asken och
 chokladen är grå blir man besviken och reklamerar eller kastar den.


Själva smaken ska inte förändras egentligen. Men vissa kan uppfatta den som
mer vaxig.



Så hur tror ni att vi gjorde? Jo.. vi åt av full glädje... trots att dom var
vita...  & vad jag kan minnas, så var dom supergoda, trots färgen!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0