Godis Butik i New York
Älskar människor som är företagsamma & vågar ta steget att göra något annorlunda.
Efter att ha jobbat tillsammans inom godisbranschen i Spanien blev svenske Stefan
Ernberg och argentinska Florencia Baras sugna på att starta eget.
Och i dagen läge när arbets marknaden är svår, så är det ännu modigare att
starta ett eget företag... & en så´n idé som att starta en godis butik... är väl
ännu modigare.
Det senaste året har paret ägnat all tid åt att starta upp företaget i centrala
New York ett år som bjudit på många upp- och nedgångar.
För att importera livsmedel till USA måste amerikanska FDA, Food and Drug
Administration, godkänna varorna. Och det finns en mängd regler för vad som
inte får importeras. Till exempel har Sockerbit endast fått godkänt att importera
en bråkdel av alla lakritssorter som finns i Skandinavien på grund av att
det naturliga färgämnet E153, som ingår i mycket lakrits, är
förbjudet i USA.
Trodde inte att det fanns riktiga lagar i USA.. naturligtvis har dom lagar...
men inte lagar som om färgämnen & liknande!!!
Vi är otroligt nervösa för hur den amerikanska publiken kommer att reagera.
Många svenskar i New York har redan gett oss positiv feedback men försäljning
enbart till svenskar kommer inte att få oss att överleva, säger Stefan Ernberg.
Lycka Till... önskade jag hade samma mod som er!!!