Dålig tillagad mat
Arbetar inom Landstinget där våra patienter är inneliggande under en
lång tid. Maten kommer från ett storkök & jag bara undrar hur tankarna
går när dom producerar maten.
Samma sak gäller våra barns skolmat... eller våra pensionärer som får sina
lunch lådor från storkök.
Jag står ofta på jobbet & försöker "piffa" till den mat som kommer eller
försöker rädda såser som varken har smak eller ännu värre har en gelatin
konsistens som är fruktansvärd.
Arbetar även en gång i veckan i ett skolkök med helt underbara elever,.
Här får eleverna lära sig att det ska vara kul att laga mat & att man måste
lära sig att våga & att smaka.. med andra ord... öka ens självkänsla.
Och frågan kommer då.... tycker inte "Kockarna" eller "Mat tanterna" att
det är kul att laga mat... har dom ingen utbildning eller bryr dom sig inte
om vad som serveras?
Hur svårt kan det vara att servera färska grönsaker & inte bara
sallader med vitkål. Mjuka krämiga såser gjorda med buljong & riktigt
redda. Köttbullar med mer än 20% kött & mindre ströbröd... osv.
... På onsdag är det dax att starta höstens termin i skolköket & jag ser
fram emot att få lära mina elever glädjen i att uppskatta god vällagad
mat & lära sig att förstå att det är godare att äta om den är fint upplagd
& har fina färger med färska råvaror... utan att det kostar skjortan.
Hej! Läste presic att möblerna är tillbaka, va kul!
Vilken tur att du känner Bamse och hans vänner, hihi.
Kram