Grilla korv i sommar?



Är själv en riktigt korvälskare.. koktkorv med bröd i alla former &
när man är ute i naturen.. grilla korv.

Och korv är just en av sommarens givna ingredienser när det är grillväder ute.
 Men det gäller att se upp!!  Laboratoriet Eurofins fick i uppdrat att testa åtta
 grillkorvar. Förutom att kontrollera så att innehållsdeklarationerna på paketen
stämde fick laboratoriet även i uppdrag att kolla efter bakterier, mäta salthalten
och leta efter spår av flamskyddsmedel. Resultatet var minst sagt negativt.

Enligt testen hade alla åtta korvsorterna höga salthalter, värst av dem alla
var euroshopper som hade en salthalt på 3,2 gram salt per 100 gram. Det är
dubbelt så salt som en genomsnittlig chipssort.

Alla åtta grillkorvarna innehöll spår av flamskyddsmedel även om det var i
väldigt låga halter, skriver tidningen. Den ekologiska korv som ingick i testet
hade också en ovanligt hög bakteriehalt. När testet utfördes, den dag som
datummärkningen gick ut, hittade laboratoriet 110 miljoner bakteriekolonier.


Dessa ingick i testen:

  • Eldorado, hot dog, Axfood.
  • Enebacken, grillkorv, Lidl.
  • Euroshopper, grillkorv, Ica.
  • Hemköp, grillkorv, Axfood.
  • Ica, grillkorv, Ica.
  • Lithells, Hots, Lithells.
  • Scan hot dogs, Scan.
  • Änglamark, ekologisk grillkorv, Coop.

    När det kommer ut liknande undersökningar, så känns det rätt
    hopplöst. Ska man inte kunna känna sig säker & handla en "säker"
    korv utan att nästan bli förgiftad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0