Rötmånaden är här...

 

 

Den 23 juli börjar den period som brukar kallas rötmånad. Förr i tiden var det
 vanligt att maten blev dålig eftersom matkällaren inte längre höll kallt - numer
handlar det mest om att tänka lite extra på hur man transporterar maten.

Under varma sommardagar är det ett måste att hålla maten kall från butik till
 hemmet och ända ut till utflyktsmålet.

  • Kolla temperaturen i kylskåpet och sänk gärna till +5 grader.
  • Förvara inte värmekänsliga varor som färsk fisk och köttfärs i kylskåpsdörren.
  • Ta inte fram mer än du tror kommer gå åt 
  •  Att plocka ut och in ur kylen förkortar hållbarhetstiden.

På utflykten:

  • Se till att ha en bra kylväska med kylklampar
  •  Tvätta händerna ofta - ta med våtservettter.
  • När du grillar - använd inte samma skärbräda till rått kött och grönsaker.
  • Var noga med att kyckling och fläskkött är ordentligt genomstekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0