Vinter Bröllop

När man tänker på bröllop, tänker man för det mesta på sommar bröllop eller tidigast Pingst. Men när man blir bjuden på ett vinter bröllop får man tänka på ett annorlunda sätt. För det man kan göra på vinterna kan man aldrig göra på sommaren & tvärt om. Vilka bilder, naturen med snön på backen... den vita klänningen med den vita capen med pälsklädda kanter i hals & arm slut. Mörkret ute vid middagen med dom tända ljusen inne & massor med tända facklor efter vägen & upp till restaurangen.

Jag har fått äran & bli bjuden på vinter bröllop.

Lördagen den 22 November gifte min väninna sig i Tynderö kyrka. En liten kyrka men med mycket "fyllning" i om man kan förklara sig så. Jag har aldrig sett så stora kristall kronor i ett tak & då i en sådan liten kyrka. Tankar som " hur fick dom in dom i kyrkan? Bar dom in kristall kronorna innan kyrkan blev klar eller? Kyrk klockorna börjar ringa & kyrk orgeln började pumpa luft innan musiken fyllde kyrkan till bristnings gränsen... dörrarna öppnades... vi reste oss upp... blixtrarna från kamrerna var som i ett fyrverkeri... & där gled hon in med sin bliviande man vid sin sida!!!

Varför blir man så sentemental?

Hur förberedd man än är på att det ska vara vackert.  Hur gudomlig hon än kommer att vara, så blir man alldeles hänförd & gråtmild. (enkelt talat stört böla!!) Med solo sång, psalmer & ett högt tydligt JA från dom båda så är det över eller ska man säga, så börjar deras nya liv.  Trots att man inte få kasta risgryn nu mera på brudparet, så stod vi alla "kriminella" utan för & gjorde naturligt vis det. Skulle säkert räcka till gröt för en hel vecka om man samlade ihop alla risgryn!!
*Det är pga att fåglarna kan äta grynen & det tål inte deras magar*Efteråt var det middag på det antika Värdshuset Idyllen. Började med Gula Änkan med småsnittar, samtidigt som det togs massor med bilder av dom nygifta samt en massa kramandes/pussandes & "torka tårar grattulationer".
Till förrätt Räk cocktail & vitt vin. Varmrätt Rådjurs sadel med Potatis kaka (som verkades gjord på riven potatis, vilket gjorde att den blev lätt & fluffig & inte så kompakt) Rött vin till detta. Efter rätt var lime glass med hallon & björnbär & till bröllops tårtan (som var exakt gjord efter brud buketten vita rosor, orkidér & små hjärtan på tråd) & fylld med hallon moussé serverades det kaffe & konjak.

Det hölls tal & det kom fram lite saker som jag inte hade en aning om, men det gjorde det bara ännu roligare & trevligare. Som överraskning fick dom ett kuvär från oss alla med bröllops sviten på Elite Knaus Hotell & "barn vakt" till hästarna!!

Jag var med ett visst avund som jag lämnade bröllops festen. 

Tänkt om jag också får uppleva ett eget vinterbröllop!!

Kommentarer
Postat av: SoNEn

Lät ju trevligt de där! Varmrätten & Efterrätten vill ja oxå testa, lät gott!

2008-11-25 @ 19:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0