"Frostade blommor"
Har fått en förfrågan om hur man "frostar" blommor. Det är bland det enklaste & vackraste som finns. Enklast är om man plockar sönder en utslagen ros, blad för blad. Penslar varje blad både på ovansidan & undersidan med äggvita. Pudra
sedan med en blandning med florsocker & strösocker. Mer strösocker... mer snökristall likt blir det. Ska du garnera en tårta till ett vårbröllop. Plockar du blommorna från styvmors violen. Pensla hela blomman (utan skaft) med äggvitan & sedan florsocker. Lägg dom sedan på hushålls papper & låt torka i rumstemperatur. Dom blir då som tunnt glas & dessutom ätbara. Mycket effektfullt & vackert... speciellt om bruden har styvmors viol i brudbuketten.
Nu till julen... pensla röda äpplen med äggvita & socker & du har frostade äpplen på julbordet!!!
sedan med en blandning med florsocker & strösocker. Mer strösocker... mer snökristall likt blir det. Ska du garnera en tårta till ett vårbröllop. Plockar du blommorna från styvmors violen. Pensla hela blomman (utan skaft) med äggvitan & sedan florsocker. Lägg dom sedan på hushålls papper & låt torka i rumstemperatur. Dom blir då som tunnt glas & dessutom ätbara. Mycket effektfullt & vackert... speciellt om bruden har styvmors viol i brudbuketten.
Nu till julen... pensla röda äpplen med äggvita & socker & du har frostade äpplen på julbordet!!!
Kommentarer
Postat av: Angelica
Tack för ett gulligt tips!
Postat av: Angelica
Vilket gulligt tips!
Postat av: Sonen
Låter coolt, men troligtvist inget ja orkar göra.. men får väl se, kanske överraskar Sara nån gång..!
Trackback