"Frostade blommor"

Har fått en förfrågan om hur man "frostar" blommor. Det är bland det enklaste & vackraste som finns. Enklast är om man plockar sönder en utslagen ros, blad för blad. Penslar varje blad både på ovansidan & undersidan med äggvita. Pudra

sedan med en blandning med florsocker & strösocker. Mer strösocker...  mer snökristall likt blir det. Ska du garnera en tårta till ett vårbröllop. Plockar du blommorna från styvmors violen. Pensla hela blomman (utan skaft) med äggvitan & sedan florsocker. Lägg dom sedan på hushålls papper & låt torka i rumstemperatur. Dom blir då som tunnt glas & dessutom ätbara. Mycket effektfullt & vackert... speciellt om bruden har styvmors viol i brudbuketten.
Nu till julen... pensla röda äpplen med äggvita & socker & du har frostade äpplen på julbordet!!!





Kommentarer
Postat av: Angelica

Tack för ett gulligt tips!

2008-12-02 @ 22:47:34
Postat av: Angelica

Vilket gulligt tips!

2008-12-02 @ 22:48:01
Postat av: Sonen

Låter coolt, men troligtvist inget ja orkar göra.. men får väl se, kanske överraskar Sara nån gång..!

2008-12-06 @ 11:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0