Restaurang fusket i Sundsvall
Jag är en riktig gourmé älskare när det gäller riktigt god & vällagad mat.
Eftersom jag dessutom själv lagar mycket mat, gör att jag är kräsen
när jag går ut på restaurang.
Jag har blandade känslor när det gäller både service, kvalité & smaker
när det gäller krogarna här i Sundsvall.
Kan säga att två av de mest kända & även dom dyraste i sta´n... har
även varit dom som gjort mig mest besviken.
När man då läser att Kocken Jan Boris Möller har besökt tio
restauranger i Sundsvall & konstaterat att samtliga fuskade med maten
som dom serverade.
Han har varit på flera ställen där han fått utbankad fläskfilé i stället för
den kalvnoisette som står på menyn & som konsument kan det vara oerhört
svårt att avgöra vad som ligger på tallriken. Därför är det... enligt Möller,
enkelt för krögarna att fuska.
Som när de säger att husets vin ska vara en viss sort, det är omöjligt för
en normal människa att avgöra. Inte ens en vinkännare skulle kunna
säga om det är rätt vin i karaffen.
Motivet till fusket är solklart – pengar. Om krögarens leverantör säger
att parmaskinkan är slut och tillfälligt erbjuder en annan lufttorkad
skinka, tar krögaren den så länge, utan att ändrar i menyn.
Restaurangerna fuskar och serverar inte det som står i menyn.
Bryr du dig?
... eller tycker du... bara det är gott så?
...eller vill du ha det du betalat för?
... eller resonerar du... att du känner ändå ingen skillnad?