För oss som ser Melodifestivalen ändå!!!!



Och ni som tror att Sverige inte är med i finalen kunde inte ha mer fel! Sverige har faktiskt deltagit i hela 6 bidrag som tävlar i finalen ikväll! I vissa mer och i andra mindre, men deltagit det har vi gjort. Och för mig som alltid blir väldigt patriotisk när det kommer till internationella tävlingar så är det här väldigt roligt!





I det Norska bidraget så är det bland annat Svenske Fredrik Kempe som bidrar med text och musik.



Azerbaijan är det land som har absolut mest Svenskt deltagande. Texten till låten är skriven av Sandra Bjurman och musiken är komponerad av Anders Bagge och Stefan Örn. Förutom det så är låten mixad av Niklas Flyckt (som bland annat jobbat med Madonna och Backstreet boys) och till råga på allt så är även bakgrundsdansarna svenska. 



Vitryssland har endast ett svenskt inslag, och det är Robert Wells som är med och spelar piano på scen. Låten framförs alltså av 2+3 feat Robert Wells! 



Bakom det danska bidraget "In a moment like this" står den svenska trion Thomas G:sson, Henrik Sethsson och Erik Bernholm. 



Till Georgiens bidrag så har Sverige deltagit med 1/3 av text och musik genom Harry Sommerdahl. 



Tre av de fyra låtskrivarna till Irlands bidrag är Svenska, den fjärde är irländsk. Dom svenska låtskrivarna är Lina Eriksson, Mårten Eriksson och Jonas Gladnikoff.

Så vad säger vi???  Heja "Sverige"!!!   Stolta kan vi verkligen vara!!!

Kommentarer
Postat av: sONen

Tyskland ska vinna! .)

2010-05-29 @ 23:14:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0