Pingst Meny!!
Till Helgen är det Pingst, med allt vad det kan innebär.
För många så är det här tiden då par i bröllops tankar
gifter sig, men för övriga så är det grill premiärer som
står högst i kurs!
Men vad bjuder man på till Pingst?
Vårigt, lyxigt & ändå enkelt att göra.
Förrätt
Nässelsoppa med ägghalvor
Varmrätt
Grillad biff med färskpotatis & gräslöks creme
Efterrätt
Rabarberpaj med vaniljglass
*********
Nässelsoppa är så enkelt & så gott. Plocka 1 liter små nässelskott
& koka i 1 liter vatten, med två grönsaksbuljongs tärningar.
Hacka en lök & lägg i. Koka i 10 minuter.
Blanda 3 msk vetemjöl i 1 dl vatten & vispa ner i soppan.
Koka upp & rör ner 1 dl grädde.
Mixa den gärna med mixerstav, så kommer den gröna färgen fram.
***************
Grälslöks cremen är lika enkel & kan göras många dagar i förväg.
Gör mycket för det går åt. Låt 2 liter fjällfil rinna ner igenom
melitta filter. Det rinner fortare om den får stå i rumstemperatur.
Det tar tid, så låt det göras under natten.
Kasta bort "vattnet" & pressa ner ca 1 vitlök (eller mer) salta
efter behag & klipp ner mycket gräslök.
Dom kokta färskpotatisarna blir ännu godare om dom steks på
med skal & får lite kocksalt på.