Bakterier i kundkorgar

 

Campylobacter, salmonella och stafylokocker.
Det är några av de livsfarliga bakterier som kan finnas
 på din kundkorg.


Mataffärerna har stränga hygienkrav när det gäller livsmedelshanteringen.
Samtidigt struntar de i att göra rent kundkorgarna - vilket i förlängningen
 kan leda till matförgiftning.


Bakterierna kommer från läckande kött- och mejeriförpackningar, jordrester
 från grönsaker och damm från butiksgolvet.
- Bakterier växer som bäst i rumstemperatur. Får mikroorganisationerna fotfäste,
näring och värme, så växer det bra. Det är vida känt att det finns både campylobakter
och eventuellt salmonella i kyckling.

Så fruktansvärt... har aldrig tänkt på det här. Händer ibland att
om jag bara ska ha en paprika eller gurka, så lägger jag
den direkt i korgen. Aldrig mer. Fyyy!



Kommentarer
Postat av: ANTe

ajaj, Jag lägger alltid grönsakerna i plastpåse! :-)

2010-05-09 @ 12:30:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0