Norska Lompe med vildmarks fyllning





Lyxigt & enkel bjudmat i stället för Tacos en fredags kväll.

"Skolköks recept"


Koka 1 kg potatis & låt svalna.

Mosa eller som jag gjorde använd potatis press.

Blanda... gärna med händerna... ner minst 2- 3 dl vetemjöl
& lite salt... Lägg ner på ett bakbord & knåda tills du får en
fin & slät det... ska kännas som trolldeg lite!!!

Gör en rulle av degen & dela den i åtta delar & kavla ut varje
del till en kaka.... använd MASSOR  med mjöl.... överskottet kan
du borsta bort vid stekningen.

Värm en stekpanna & stek brödet utan fett tills dom fått en fin
gyllen brun färg.... lägg mellan två köks handdukar.






Fyllning

Stek 8 färska champinjoner med 1 finhackad gul lök
Smula ner 1 1/2 köttbuljong tärning.

Lägg över i en skål tsv.

Stek nu ett paket med vildmarks skav... lägg tillbaka grönsaksröran
i stekpannan... tillsätt 1 dl créme fraiché & 1 msk messmör.

Klicka en stor klick i varje bröd & strö lingon över ( finns billligt att
köpa på Willys om man inte har egna i frysen)

Smaklig måltid!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0