Norska Lompe med vildmarks fyllning
Lyxigt & enkel bjudmat i stället för Tacos en fredags kväll.
"Skolköks recept"
Koka 1 kg potatis & låt svalna.
Mosa eller som jag gjorde använd potatis press.
Blanda... gärna med händerna... ner minst 2- 3 dl vetemjöl
& lite salt... Lägg ner på ett bakbord & knåda tills du får en
fin & slät det... ska kännas som trolldeg lite!!!
Gör en rulle av degen & dela den i åtta delar & kavla ut varje
del till en kaka.... använd MASSOR med mjöl.... överskottet kan
du borsta bort vid stekningen.
Värm en stekpanna & stek brödet utan fett tills dom fått en fin
gyllen brun färg.... lägg mellan två köks handdukar.
Fyllning
Stek 8 färska champinjoner med 1 finhackad gul lök
Smula ner 1 1/2 köttbuljong tärning.
Lägg över i en skål tsv.
Stek nu ett paket med vildmarks skav... lägg tillbaka grönsaksröran
i stekpannan... tillsätt 1 dl créme fraiché & 1 msk messmör.
Klicka en stor klick i varje bröd & strö lingon över ( finns billligt att
köpa på Willys om man inte har egna i frysen)
Smaklig måltid!!!