Petit choux & småsnittar på Södra Berget




Berättade här om dagen vad man kunde göra med tomma pizza kartonger.
Jag har pimpat en kartong för att i morgon fylla den med små snittar som
vi ska ha med oss på Södra Berget som en liten "Starter" innan den rätta
Supén vid sex tiden..... mys på hotell rummet alltså.


Petit choux

25 gr margarin
1 dl kallt vatten
1 dl Vetemjöl
1 ägg

Koka upp vatten & margarin... tillsätt mjöl & vispa jättehårt tills smeten
vill släppa botten.

Tag bort från plattan & vispa ner ägget tills smeten är krämig & blank.

Spritsa eller klicka ut på en smörpappers klädd plåt... rätt små bollar.

In i ugnen i 20 minuter på 200 grader... får INTE öppna luckan före.

Låt svalna & skär av ett lock på bollen... & fyll med exempelvis....

Hackat ägg, 1 msk majonäs, 2 msk cremé fraiche, röd rom & fina bitar
med kallrökt lax.





Smördegs snittar


Samma temperatur på ugnen. 200 grader

Kavla ut smördegen något & bredpå en riven kryddig ost &
hackad rökt skinka. Rulla ihop till en rulle & skär i en cm bitar.

Lägg på en plåt & in i ugnen tills rullarna fått en fin färg.

Lika goda varma som kalla.






Tunnbröd rullar

Gör en fyllning på Tonfisk, ägg, hackad röd lök, pepparrots creme & lite
cremé fraiché.... skär i 2 cm bitar & toppa med lite dill.








Mörkt bröd som botten i snittar är super gott & dom blir bara
saftigare ju längre dom får ligga.

Den här är med ädel ost som mosats med lite cremé fraiché








Den här är med mosad Fetaost, vitlök & cremé fraiché... toppad
med rostad bacon eller stark kryddig korv.






Det är bara fantasin som kan stoppa en vad man kan göra för
sorts snittar. Tryck ut små hjärtan ur formbröd & stek i mycket
smör, låt kallna & toppa med just "din" favorit röra.

Sist så är det ett måste att lägga i lådan... klyftor med mogna
 vackra fikon....sååååå romantiskt!!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0