Midsommar dröm av Matjesill




Den här sommartårtan blev jag bjuden på avslutningen på min
undersköterske utbildning... vi hade en buffé där alla hade med
sig något gott... & den här var verkligen god Mmmmm.

8-10 personer

30 min att göra & 4 timmar i kylen... minst.

 

200 g kavring
75 g smör, smält
4 gelatinblad
200 g matjessill
1 rödlök, finhackad
250 g kvarg (t ex kesella)
3 dl gräddfil
svartpeppar
1½ dl gräslök, hackad

1. Finfördela kavringen i matberedare och blanda med smöret. Tryck
ut röran i en rund form med löstagbar kant, platta till ordentligt
och ställ i kylskåp.

2. Lägg gelatinblad i rikligt med kallt vatten. Låt sillen rinna
av men spara spadet.

3. Finhacka sill och blanda med rödlök, kvarg och gräddfil. Smaka av med
 svartpeppar och sillspad.

4. Krama ur gelatinbladen och smält på låg värme på spis eller i
 mikrovågsugn tillsammans med lite av sillröran.

5. Blanda noggrant det smälta gelatinet med resten av sillröran,
häll ut över brödbotten, täck formen med plastfolie och låt stå kallt
 minst 4 timmar. Garnera tårtan med hackad gräslök.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0