Till Glögg kvällen






Gorgonzolamousse på pepparkaka med

Citrus & honungsglasyr

 

30 pepparkakor

100 gr smält smör

***

2 gelatin blad

100 g philadelphia ost

200 g gorgonzola ost

1 dl creme fraiche

1 krm svartpeppar

1 krm salt

2 äggvitor

***

Glasyr

1 msk apelsinskal strimlad

1 msk limeskal strimlad

1 dl flytande akacia honung

1 tsk Cointreau

½ dl gröna russin (finns i orientaffärer)

 

Ugnen 175 grader

 

Mixa pepparkakorna & blanda med det smälta smöret. Tryck ut
smulorna i en avlång pajform med löstagbar kant & grädda mitt i
ugnen i ca 10 minuter.

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur & smält i en
kopp i mikron.  Mosa samman ostsorterna & creme fraiche.Rör
  ner gelatinbladen. Smaka av med salt & peppar. Vispa äggvitor
& vänd ner ostkrämen. Fyll formen med blandningen. Täck med
 plastfolie. Ställ in i frysen i ca 2 timmar. Blanda hälften av apelsin
& limeskalen med honung & likör. Bred ut glasyren på
moussen innan serveringen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0