Till Glögg kvällen
Gorgonzolamousse på pepparkaka med
Citrus & honungsglasyr
30 pepparkakor
100 gr smält smör
***
2 gelatin blad
100 g philadelphia ost
200 g gorgonzola ost
1 dl creme fraiche
1 krm svartpeppar
1 krm salt
2 äggvitor
***
Glasyr
1 msk apelsinskal strimlad
1 msk limeskal strimlad
1 dl flytande akacia honung
1 tsk Cointreau
½ dl gröna russin (finns i orientaffärer)
Ugnen 175 grader
Mixa pepparkakorna & blanda med det smälta smöret. Tryck ut
smulorna i en avlång pajform med löstagbar kant & grädda mitt i
ugnen i ca 10 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur & smält i en
kopp i mikron. Mosa samman ostsorterna & creme fraiche.Rör
ner gelatinbladen. Smaka av med salt & peppar. Vispa äggvitor
& vänd ner ostkrämen. Fyll formen med blandningen. Täck med
plastfolie. Ställ in i frysen i ca 2 timmar. Blanda hälften av apelsin
& limeskalen med honung & likör. Bred ut glasyren på
moussen innan serveringen