Tarte fine - med glöggsirap

Tarte fine med glöggsirap (efterrätt) - recept



”En efterrätt till jul”

 10 personer

 2 st smördegs plattor 17x 8 cm
Ett äpple
2 tsk socker
½ tsk Kanel
25 gram smör (kallt)
3 dl lättglögg

 Ugnen 200 grader

 

Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.

Skala, kärna & skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en
 sträng på mitten av smördegen. Strö över socker & kanel. Hyvla över smöret.

  Grädda mitt i ugnen

 Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt svalna något.

 Skär varje smördegs längd i fem bitar, ringla glöggsirapen över äppelflarnen.

 

Servera med vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0