Lakrits - den lilla svarta

 




 Elina Forselius har en butik i Stockholm där du kan bejaka alla dina svarta sidor.
Här finns det nämligen över 400 sorters lakrits i alla dess former. Idén med butiken
 var att lakrits ska få ett bättre rykte som egen, unik smak. 





Enligt Elina råder det ingen tvekan om att vi är mitt uppe i en lakritsboom.





Det märks bland annat på att lakrits dyker upp i allt fler former. Det finns
lakritsskorpor, lakritsteer, lakritstvålar och lakrits i alla möjliga och omöjliga
 kombinationer. Det arrangeras till och med lakritsprovningar.



Och man ska inte varar rädd för att prova nya sätt att njuta sin lakrits.
 Våga prova, uppmanar hon.
Söt lakritsfudge är till exempel gott tillsammans
 med grönmögelost och ett glas rödvin. Och man kan gärna använda lite i
maten, exempelvis i köttfärsen.




Dolce Vita Monica (nr 3745) är ett italienskt ekologiskt vin från Sardinien.
 Det är gjort på den gamla och lokala druvan Monica, som dessutom,
för ovanlighetens skull, uppges att även vara god att äta naturell.

Vinet har en lätt smak av syrliga körsbär, blåbär, vanilj och lakrits och passar
bra till örtkryddade rätter på ljust kött.

Jag är ingen lakrits älskare... men gillar däremot rött vin... & ofta kan man se
att vinerna innehåller inslag av lakrits.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0