Bakterier i kundkorgar
Campylobacter, salmonella och stafylokocker.
Det är några av de livsfarliga bakterier som kan finnas
på din kundkorg.
Mataffärerna har stränga hygienkrav när det gäller livsmedelshanteringen.
Samtidigt struntar de i att göra rent kundkorgarna - vilket i förlängningen
kan leda till matförgiftning.
Bakterierna kommer från läckande kött- och mejeriförpackningar, jordrester
från grönsaker och damm från butiksgolvet.
- Bakterier växer som bäst i rumstemperatur. Får mikroorganisationerna fotfäste,
näring och värme, så växer det bra. Det är vida känt att det finns både campylobakter
och eventuellt salmonella i kyckling.
Så fruktansvärt... har aldrig tänkt på det här. Händer ibland att
Det är några av de livsfarliga bakterier som kan finnas
på din kundkorg.
Mataffärerna har stränga hygienkrav när det gäller livsmedelshanteringen.
Samtidigt struntar de i att göra rent kundkorgarna - vilket i förlängningen
kan leda till matförgiftning.
Bakterierna kommer från läckande kött- och mejeriförpackningar, jordrester
från grönsaker och damm från butiksgolvet.
- Bakterier växer som bäst i rumstemperatur. Får mikroorganisationerna fotfäste,
näring och värme, så växer det bra. Det är vida känt att det finns både campylobakter
och eventuellt salmonella i kyckling.
Så fruktansvärt... har aldrig tänkt på det här. Händer ibland att
om jag bara ska ha en paprika eller gurka, så lägger jag
den direkt i korgen. Aldrig mer. Fyyy!
Kommentarer
Postat av: ANTe
ajaj, Jag lägger alltid grönsakerna i plastpåse! :-)
Trackback