Älg gryta med messmör
800 gram älg kött ex. fransyska
en burk öl
en halv flaska viltfond
en tub messmör
en gul lök
färska champinjoner
1 dl creme fraiche
kock salt/svart peppar
torkade tranbär (inte ett måste, råkade bara ha det hemma)
Börja med att skära köttet i tunna skivor eller tärningar
Salta/peppra
stek i grillpanna/stekpanna i margarin & olja
lägg över i en järngryta & lägg ner lök & skivade champinjoner
& torkade tranbär. Stek upp allt tillsammans.
Häll över öl & fond ev. vatten så det täcker köttet.
På med lock & låt små koka tills köttet är mört.
Blanda nu ner creme fraiche & messmör.
Smaka av & salta på mer.. ev. lite chili i.
Värm upp innan servering.
Serveras med kokt sparris potatis som sedan har rostas i ugnen på 220 grader.
Lingon kräm
Koka upp 1 dl balsamico vinäger (gärna lingon smak)
tillsätt 1 dl socker & 2 dl lingon (brukar ha så´na i frysen)
Koka upp tills den tjocknar (reduceras)
Smaka av. Den ska vara söt & stark.
Vill du ha den tjockare tillsätt lite majsena mjöl.
"Måla" en halvmåne med krämen på tallriken
& strö över några lingon.
Hi, very nice site! Good luck!