Ytterfile på spegel



Nyårs supén i Vemdalen består varmrätten av fylld ytterfilé.

Börja med att slå på ugnen på 175 grader.

Gör en djup skåra i filén, men inte så det går rakt igenom.
Banka filén något så den blir platt.
Fyll den med hackade champinjoner (på burk)
charlottenlök, soltorkade tomater & mycket finhackad persilja.


Rulla sedan ihop den & klä in den i bacon, knyt steksnöre runt om.
Bryn den i stekpanna på alla sidor & sedan in i ugnen i 15-20 min
på 175 grader.

Låt köttet vila i tio minuter, tag bort snörena & skär i 2 cm tjocka bitar.




 Grön Sås (spegeln)

Koka ett paket gröna ärtor i lite vatteni 10 minuter.
Häll bort vattnet & tillsätt en hönsbuljong tärning & en vitlök.
Mixa med stavmixer & tillsätt samtidigt 2 dl creme fraiche.
Blir den för tjock, tillsätt mjölk.

Smaka av med salt.

Klicka ut såsen på mitten av tallriken & med en sked gör du
cirkelrörelser utåt, så att det liknar en rund spegel i mitten.

Placerar tre bitar kött på ena sidan av spegeln & sedan strö
på med några lingon (ca 10 stycken)

På den andra sidan placerar du potatis bakelsen.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0