Italienskt brytbröd
50 gram jäst
6 dl vatten
Italiensk sallads krydda
eller salt 4 tsk
5 msk olja
17 dl vetemjöl
Rör ut jästen i 37 gr vatten.
salt & olja
Arbeta in mjöl så att degen blir blank
Vänd degbunken upp & ner på bakbordet
Låt stå för jäsning i 20 minuter.
Ugnen 225 grader
Täck en ugnsform med smörpapper även kanterna
Platta ut degen så den täcker hela formen & skär
lagoma rutor & "måla" på med vatten.
Strö linfrön & låt jästa i 40 minuter
In i ugnen i 10-15 minuter
Jag är inte en "hejare" på att baka matbröd,
men det här brödet är enkelt, snabbgjort
Mmmmm super gott.
Kommentarer
Postat av: Ante
Jag är en jäkel på att baka, har kommit fram till de helt enkelt =) Bullar, lussekatter mm !
Trackback